ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΚΟΥΔΗΣ - Καλαμαριά Αλλιώς | Μαζί Δημιουργούμε το Μέλλον | Email: kalamaria.alliws@gmail.com

ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΑΛΛΙΩΣ

Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από την αρχή! Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον, για να δούμε την Καλαμαριά αλλιώς.

Είμαστε άνθρωποι που ζουν σε αυτήν την πόλη και δεν ανέχονται να συμβιβαστούν με την αδράνεια και την απάθεια που κρατάει πίσω την Καλαμαριά και δεν της επιτρέπει να κοιτάξει το μέλλον κατάματα.

Χτίζουμε από την αρχή μια συμμαχία πολιτών, πολυσυλλεκτική, πλουραλιστική, που θέλει να κάνει τα πράγματα αλλιώς. Με ξεκάθαρη πολιτική ταυτότητα και ιστορία, έχοντας ως προμετωπίδα τις αξίες της Αριστεράς και της Προόδου και παρακαταθή τους αγώνες της ριζοσπατικής ενωτικής κίνησης Καλαμαριάς (ΡΕΚΚ). Επιδιώκοντας κάθε δυνατή συνεργασία και συνεννόηση, ερχόμαστε να δώσουμε νέα πνοή στα όνειρα μας.

Με τη δημοκρατική τομή που έφερε η απλή αναλογική επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε μια πόλη που θα τελειώσει μια για πάντα με το παλιό δημαρχοκεντρικό μοντέλο. Διαβούλευση, συμμετοχή των πολιτών μέσα από ανοιχτές μορφές άμεσης δημοκρατίας, λογοδοσία των αιρετών, είναι βασικά χαρακτηριστικά της αντίληψης μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Η Καλαμαριά είναι μια περίκλειστη πόλη». Αυτή είναι η σκέψη χιλιάδων συμπολιτών μας. Η δικιά μας Καλαμαριά όμως είναι μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη πράσινη, μια πόλη προσβάσιμη σε όλους και όλες. Οι εμβληματικοί αγώνες των κατοίκων της Καλαμαριάς για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, τη  διεκδίκηση των Καπναποθηκών, τη δημιουργία ενιαίου θαλάσσιου μετώπου, μας πεισμώνουν και μας δείχνουν την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε. Η Καλαμαριά έχει τη δυνατότητα να γίνει μια πόλη γεμάτη πράσινο, ένας πνεύμονας στην καρδιά της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ένας πόλος έλξης για τους κατοίκους ολόκληρης της Θεσσαλονίκης.

Πόλη ανθρώπινη – πόλη για όλους και όλες. Δημιουργούμε:

Μια πόλη προσβάσιμη για όλους και όλες που διαθέτει όλες τις απαραίτητες δομές και δεν επιτρέπει αποκλεισμούς. Μια πόλη καθαρή, με νέο σχέδιο για την καθαριότητα στην πόλη μας, δίνοντας έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος. Μια πόλη που να αναδεικνύει την ιστορία της και θα αποτελεί τον τόπο που αναζωογονεί τις μνήμες και διδάσκει. Μια πόλη δημοκρατική, που δεν θα χωρά ρατσιστές και μισαλλόδοξους, που δεν ξεχνά το προσφυγικό της παρελθόν και δεν αφήνει χώρο στους νοσταλγούς των πιο σκοτεινών σελίδων της ανθρώπινης ιστορίας. Μια πόλη σύγχρονη και βιώσιμη από το πεζόδρομο της Καλαμαριάς μέχρι τις εργατικές κατοικίες του Φοίνικα, χωρίς περιοχές βιτρίνες και άλλες υποβαθμισμένες. Μια πόλη και μία διοίκηση συμμετοχική, με τους πολίτες της να έχουν λόγο στη διαμόρφωση της καθημερινότητάς τους.

Όλοι και όλες, μαζί, για να αλλάξουμε το μοντέλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δημιουργουμε το μέλλον – Για την Καλαμαριά Αλλιώς

Κλεισιμο