ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΚΟΥΔΗΣ - Καλαμαριά Αλλιώς | Μαζί Δημιουργούμε το Μέλλον | Email: kalamaria.alliws@gmail.com
Ανακοίνωση για το διαγωνισμό που διεξάγει ο δήμος σε συνεργασία με ιδιωτικά φροντιστήρια για τα δημοτικά σχολεία
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΑΛΛΙΩΣ

Ανακοίνωση για το διαγωνισμό που διεξάγει ο δήμος σε συνεργασία με ιδιωτικά φροντιστήρια για τα δημοτικά σχολεία

Από ανάρτηση στο site του δήμου πληροφορηθήκαμε το διαγωνισμό που διεξάγει ο δήμος σε συνεργασία με ιδιωτικά φροντιστήρια της περιοχής. Ένα διαγωνισμό μεταξύ των δημοτικών σχολείων της Καλαμαριάς με έπαθλο τεχνολογικό εξοπλισμό. Ένα διαγωνισμό που διεξάγεται χωρίς καμία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι αδιανόητο με την υπογραφή και την στήριξη του Δήμου να διαφημίζεται μέσω της δημόσιας εκπαίδευσης μία αλυσίδα φροντιστηρίων. Οι αγώνες που έχουν δοθεί για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης δεν μπορεί να αναιρούνται εκ του πλαγίου από την σημερινή διοίκηση του Δήμου η οποία από το παράθυρο εισάγει έναν ιδιώτη στα πεπραγμένα των σχολείων μας. 

Επιπλέον είναι αδιανόητο η Διοίκηση του Δήμου να ωθεί τα σχολεία, τους γονείς και τους μαθητές να ανταγωνιστούν μεταξύ τους για να κερδίσει ο ένας έναντι του άλλου, για χάρη ενός ιδιώτη που αναζητά πελατεία μέσα στον χώρο της δημόσιας παιδείας. Η διαδικασία αυτή οδηγεί σε μια αισχρή κατηγοριοποίηση των σχολείων και δημιουργεί στρεβλές εντυπώσεις και αδικίες. Οι ανάγκες των σχολείων σε κτιριακές υποδομές, εκπαιδευτικό και τεχνολογικό εξοπλισμό είναι κοινές και δεδομένες και πρέπει να ικανοποιούνται στο σύνολο τους με βάση την αρχή της ισότητας.

Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να δίνει μάχη ώστε να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση για την σχολική στέγη και τις ανάγκες της εκπαίδευσης, να μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της Καλαμαριάς και όχι να κάνει τον διαμεσολαβητή σε ιδιώτες που μόνο στόχο έχουν το κέρδος.

Εμείς είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές που επί της ουσίας υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο. Εμείς θα δώσουμε έμφαση στην δημόσια παιδεία με πρώτη πράξη μας την σύσταση Αντιδημαρχίας Παιδείας, την οποία η σημερινή διοίκηση κατάργησε, ώστε να δοθεί η μάχη για μια παιδεία αξιοπρεπή και ουσιαστική για τα παιδιά της Καλαμαριάς.

Δημιουργούμε το Μέλλον – ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΑΛΛΙΩΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΑΛΛΙΩΣ
Κλεισιμο